Prajitura Adi

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Mar 2013 | 4524 vizualizari

 

Pe asta i-am dedicat-o cumnatului ( cu nr.3 ,adica e casatorit cu sora mea Nico si ea e nr.3).
Aveam niste piscoturi care urlau in disperare sa le salvez,mai aveam si niste budinca,un iaurt si alte chestii si am zis sa fac o combinatie combinatoare si asa a iesit Prajitura Adi,dedicata lui si mancata de noi,ca asa-i in viata.....

 

INGREDIENTE

  • 14 piscoturi
  • 10 g gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 g margarina rama
  • 1 plic budinca ciocolata neagra de la Dr.Oetker
  • 2 iaurturi danone nutriday ( 280 g)
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 plic finnesse aroma naturala de portocala de la Dr.Oetker
  • 50 g pepite ciocolata
  • pentru ornat
  • frisca
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Adi:

Am maruntit piscoturile bine,am topit margarina si am amestecat-o cu piscoturile.Praful de budinca cu zaharul si laptele l-am pus la fiert pe baie de abur,pana a inceput sa se ingroase,am lasat 15 min sa se mai raceasca ,apoi am adaugat gelatina hidratata cu apa rece.Iaurturile le-am amestecat cu zaharul vanilat si aroma de portocala 1/2 de plic.

Peste iaurt am turnat budinca si am omogenizat.Am pregatit tava( eu am folosit o tava de chec cu fundul semirotund) imbracand-o in folie cu bule,am rasturnat compozitia in ea,deasupra am pus pepite de ciocolata apoi am pus amestecul de piscoturi cu margarina,le-am pus asa faramitate.

Am lasat la frigider aproximativ 3 ore.apoi am rasturnat-o pe platou si am ornat-o.

TIPS-URI

1

in piscoturi am adaugat si o lingura cu coniac

2

cand am batut smantana pentru frisca am adaugat finesse aroma de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Adi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Constelatialeu 1

28.03.2013, 18:35

Multumesc Buni,cu rima sau fara rima...

Rocsi 1

28.03.2013, 20:36

Imi dai o feliuta?

Lavinia 1

28.03.2013, 21:11

O prajiturica tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat si stafide